Het Duitse muzieklabel Kompakt accepteert nu Bitcoin, ETH via Utrust Gateway.

Utrust, een door een blokketen aangedreven crypto-betalingsgateway die e-commercebedrijven de mogelijkheid biedt om cryptocurrencies zoals bitcoin en ethereum te accepteren, kondigde de integratie aan met Kompakt, een in Keulen gevestigde platenmaatschappij voor elektronische muziek. Dit zou de fans van het muziekbedrijf in staat stellen om te betalen in digitale valuta zoals BTC, ETH, en ook UTC token wanneer ze koopwaar kopen van de kompakt.fm website.

Volgens de aankondiging zou Utrust lage prijzen, bijna-instant-transactiesnelheden en kopersbescherming bieden. Bovendien zei de oprichter van Kompakt en de in Keulen gevestigde muzikant, Michael Mayer, in een verklaring:

Muzikaal gezien hebben we alles wat de technologie te bieden had omarmd, en nu zijn we erg enthousiast om dit ook voor de zakelijke kant te doen. Utrust is precies de partner die we nodig hadden om deze stap te zetten.

De aankondiging onthulde niet de fondsen die betrokken zijn bij de integratie, maar muziekfans op crypto-twitter verwelkomden de verhuizing.