Bitcoin on paras sijoitusmahdollisuus, sanoo finanssitieteilijä Niall Ferguson

Tuoreessa haastattelussa, kun kysyttiin „Mikä on paras sijoitusmahdollisuus pandemian seurauksena“, tunnettu finanssihistorioitsija tohtori Niall Ferguson sanoi, että hänen olisi käytettävä Bitcoinia.

Hänen verkkosivuillaan kerrotun tiedon mukaan Ferguson

Hänen verkkosivuillaan kerrotun tiedon mukaan Ferguson on tällä hetkellä Milbank-perheen vanhempi stipendiaatti Hoover-instituutissa (osa Stanfordin yliopistoa), joka on „julkisen politiikan ajatushautomo, joka edistää yksilön, taloudellisen ja poliittisen vapauden periaatteita“.

Hän on myös Harvardin Belferin tiede- ja kansainvälisten asioiden keskuksen vanhempi tiedekunnan jäsen ja vieraileva professori Pekingin Tsinghuan yliopistossa. Ferguson, joka nimettiin vuonna 2004 TIME-lehden sadan maailman vaikutusvaltaisimman henkilön joukkoon, on opettanut Cambridgessa, Oxfordissa ja Harvardissa.

Vuonna 2008 hän julkaisi kirjan „Ascent of Money: A Financial History of the World“. Tätä sovitettiin myöhemmin televisioon viisiosaisena dokumenttielokuvana, joka voitti vuoden 2009 kansainvälisen Emmy-palkinnon parhaana dokumenttielokuvana.

Fergusonin viimeisimmät kommentit Bitcoinista haastattelussa Barron’sin

Fergusonin viimeisimmät kommentit Bitcoin Profit haastattelussa Barron’sin apulaispäätoimittaja Andrew Baryn kanssa, joka julkaistiin artikkelina perjantaina (4. joulukuuta).

Kun Ferguson kysyttiin, mikä on pandemian paras sijoitusmahdollisuus, hän vastasi:

„Menen Bitcoinin kanssa. Sillä on ollut tähti vuosi, kasvua tähän mennessä 165%. [Se on nyt yli 19 000 dollaria.] Jos olisit vuoden alussa sanonut: „Pandemia on tulossa. Se tulee olemaan erittäin häiritsevä. Pitäisikö minun valita kulta vai Bitcoin? ” olisit ollut oikeassa valitsemalla Bitcoin, koska kulta on vain 21% korkeampi. Joten Bitcoinin tuotot ovat olleet suuruusluokkaa suurempia. „

Sitten hän selitti, miksi Bitcoin on onnistunut toimimaan niin hyvin tämän pandemian aikana:

„Pandemiassa taloudellista historiaa voidaan nopeuttaa. Olemme nähneet sen samalla tavalla kuin musta kuolema kiihdytti kolikoiden käyttöä rahana. Luontoismaksut tuottivat rahaa Euroopassa, mikä nopeutui 1340-luvulla. Tämä pandemia on nopeuttanut Bitcoinin hyväksymistä digitaaliseksi omaisuudeksi, lähes digitaaliseksi kullaksi. Lähes joka kuukausi eräs valtavirran sijoitusmaailman päähenkilö on sanonut: „OK, nyt otan Bitcoinin vakavasti.“ Tätä institutionaalisen hyväksymisen prosessia on jatkettava.